Спортен клуб „Дунев Рейсинг“, заедно с  Българската Федерация по Автомобилен спорт  и домакините от Община Гоце Делчев, за първа година ще организират състезание, кръг от Националния Планинския шампионат на България. Състезанието ще се проведе на 4-5 май и ще бъде втори кръг от шампионата. Трасето се намира по пътя от гр. Гоце Делчев за село Добротино,  проход Попови ливади  (Папазчаир). Старта е от самия гр. Гоце Делчев и финал преди село Добротино. Дължината на трасето е 4400 м, а цялата състезателна дистанция, която трябва да покрият състезателите е 13200 м.  в рамките на три манша. Трасето се характеризира с 238м денивелация и 32 завоя – съответно 16 леви и 16 десни, като има и много бързи участъци, така и бавни, обратни завои.

Надпреварата през 2019 г. ще предложи висок адреналин през целия уикенд, като в събота пилотите ще преминат през административна и техническа проверка, след което следва официално откриване и старт на тренировките. Три манша ще бъдат пробягани в съботния ден на 4ти май и четири манша в неделния ден на 5ти май. Ново през тази година е старта в неделния ден, с който започва състезанието – подгряващ манш, наречен WARM UP, в който позволява на всички участници да подгреят своите автомобили по трасето, като постигнатото време в този манш няма да влияе на класирането.

Състезателното трасе предлага най-различни възможности за гледане, като в някои от участъците, ще може да се наблюдават почти 1/3 от трасето.

А тук може да видите и онборд кадри от трасето: